چاپ        ارسال به دوست

آغاز «طریق الحسین» از زاهدان/ خدمت به زوار«اربعین» در مرزهای شرقی

ایام عزاداری ماه‌های محرم و صفر امسال نیز با همه محدودیت‌ها و مشکلات خود به پایان رسید و هر کسی به‌نوعی تلاش کرد تا نقش خود را هرچقدر هم کوچک و یا بزرگ در این همایش بی‌نظیر ایفا کند. بسیاری از افراد هم نگران هستند که نکند که از این سفره به‌خوبی بهره نبرده باشند.

ایام عزاداری سید الشهدا (ع) و یاران باوفایش خصوصاً اربعین حسینی همواره نمادی از وحدت شیعه و سنی در سیستان و بلوچستان بوده که در چند سال اخیر به دلیل حضور زوار خارجی از کشورهای پاکستان و افغانستان در این استان و افتخار میزبانی از آنها پر رنگ تر هم شده است.

افتخار میزبانی از زائران اربعین حسینی چند سالی است که در فاصله ۱۵۰۰ کیلومتری کربلای معلی نصیب مردم شیعه و سنی استان سیستان و بلوچستان شده است تا اینجا شرقی‌ترین موکب اباعبدالله شکل بگیرد.

زائرین پاکستانی برای رفتن به عراق باید از خاک جمهوری اسلامی ایران بگذرند و دروازه ورودی آن‌ها استان سیستان و بلوچستان و پایانه مرزی شهرستان «میر جاوه» است.

از همین رو مردم این استان مرزی چند سالی است که سعی کرده‌اند با راه‌اندازی موکب‌ها و جمع‌آوری کمک‌های مردمی به‌نوعی به این زوار خدمت کنند و در واقع شرقی‌ترین موکب اباعبدالله الحسین (ع) را در مرزهای شرقی ایران اسلامی برپا کنند.

ما حال و روز خادمان سیستان و بلوچستانی زوار پاکستانی اربعین هم این روزها بسیار دیدنی است، افرادی که در سال‌های گذشته چندین هفته همه کار و زندگی خود را کنار می‌گذاشتند و با تمام توان به این زوار عزیز خدمت رسانی می‌کردند این روها از این خدمت محروم هستند.

زیرا متأسفانه دو سال است که به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا افتخار میزبانی زوار امام حسین (ع) از مردم شیعه و سنی سیستان و بلوچستان نیز سلب شده که امیدواریم با برچیده شدن این بلا هر چه زودتر شرایط برای ادامه این خدمت فراهم شود.

اما این موضوع هم باعث قطع شدن جاذبه و مغناطیس اربعین در شرقی ترین موکب حضرت اباعبدالله الحسین (ع) نشده است و خادمان زوار اربعین حسینی همچنان در موکب‌های خود تمرین نوکری برای زوار کربلا را می‌کنند.


١١:٥٧ - شنبه ١٧ مهر ١٤٠٠    /    شماره : ٦١    /    تعداد نمایش : ٢٣٧